Over Mariska

Mariska is sinds haar 10-jarige theaterschoolopleiding aan de ‘Nel Roos Academie’ te Amsterdam op vele terreinen actief en succesvol geweest.
Op de Nederlandse televisie presenteerde zij de Eurochart Top 50, Medialand, Popformule, Wie ben ik, Eerlijk is Eerlijk en 5 jaar copresentatie in Bestemming Nederland. Voor de Duitse televisie speelde Mariska gastrollen in Tatort en Sterne des Südens. Ook zong zij een lied van Ralph Fiegel en Michael Kunze voor hetnationaal Songfestival Duitsland.
Daarnaast was zij te zien in de films De Gulle Minnaar en als Mammaloe in Pipo en de P..P..Parelridder.

Mariska van KolckOok in het theater is Mariska zeer veel te zien geweest. Ze was te zien als Blonde Greet in De Jantjes en speelde in het muziektheaterspektakel De Tijd-Affaire.Zij vertolkte de rol van Nancy in Oliver!, speelde Dorothy Brock in 42nd Street en zeeheks Anomoon in De Kleine Zeemeermin. Daarnaast was ze Leading Lady in de Dinnershow of the Centuries en was ze te zien in Musicals in Ahoy I, Musicals in Concert II, als Mevrouw Pot in de Disney musical Beauty and the Beast en als Haar van Boven in de musical Wat Zien Ik?!. Ze was te zien als Tante Jans in in Ciske de Rat - de Musical en afgelopen seizoen in Chicago The Musical.

Naast haar musicalcarrière maakte Mariska in Happy Hour haar debuut in een toneelstuk. En twee jaar geleden was haar eerste solo theatervoorstelling Top of the World een succes.

Mariska heeft tweemaal een nominatie gehad voor de John Kraaijkamp Musical Award en heeft de prestigieuze prijs twee maal gewonnen, altijd in de categorie beste vrouwelijke hoofdrol. Nominaties waren voor haar rol in de musicals Oliver! en 42nd Street. En in 2008 heeft ze de Musical Award gewonnen voor beste vrouwelijke hoofdrol in Ciske de Rat - de Musical!. En zojuist wederom voor haar hoofdrol als Roxy in de musical Chicago

Als ambassadrice van ‘Villa Pardoes’ maakt zij zich sterk voor gezinnen waarin een ongeneselijk ziek kind leeft! (www.villapardoes.nl). Ook is zij ambassadrice van 'bedrijfs cultureel abonnement' die zich inzet om kunst en cultuur te stimuleren. (www.bedrijfscultureelabonnement.nl)

Voor de officiële fanclub van Mariska ga je naar: http://mariskavankolck.clubs.nl/