Nieuws

Hier treft u de laatste nieuwtjes van Mariska aan.

Mariska van Kolck presenteert lancering project Let me know!
Bjorn van der Wal op 30-03-2015 15:25

Amsterdam 27 maart 2015 Mariska moeder van 2 jongens 8 en 19 jaar weet zelf ook wat pesten wel niet met je kan doen. Mariska presenteerde de lead op het evenement.

De organisatie was blij dat na een lange voorbereiding en veel werk achter de schermen, de dag was gekomen dat initiatiefneemster Esther samen met Pesten.nl haar LetMeNow project ging lanceren! Om 15.00 uur in het akhnaton in Amsterdam, werd het eerste “LetMeKnow” bandje uitgereikt ter ondersteuning van Mariska aan ambassadeur Dan Karaty. Daarnaast had Julia  (18) jaar schrijfster van het boek ‘pesten is een plaag’ èèn bladzijde uit haar boek voorgelezen. Ook 3 leerlingen van het Dalton Lyceum waren aanwezig om hun gemaakte filmpje te laten zien over pesten die al meer dan 8000 keer is bekeken op YouTube.

‘’Iedereen werd stil van het filmpje! het heeft zo'n impact op je! aldus Mariska’’

Mariska vertelde het concept over de actie, “Er zijn zoveel campagnes tegen pesten om mensen bewust te maken van wat pesten met iemand kan doen of wat je zelf kan doen als je ziet of merkt dat iemand gepest wordt. In het laatste zit het probleem. Andere mensen zien heel vaak niet dat er gepest wordt en degene, die gepest wordt, weet vaak niet bij wie je echt terecht kunt. Hoe vaak zien en lezen we reacties als “Ik wist het niet, ik had zo graag iets voor je willen doen?” 

Als je dit bandje draagt geef jij aan het verhaal van de slachtoffers te willen horen en ze misschien wel kunnen helpen! Want dit moet stoppen!  

Vanaf 28 maart kun je dit bandje voor een minimaal bedrag kopen op www.pesten.nl of op www.letmeknow.nl Hoe fijn moet het voor bijvoorbeeld kinderen in de brugklas zijn als ze leerlingen uit de vierde klas zien met een bandje om, zodat ze weten dat ze mogen vragen om hulp. Je maakt je zelf zichtbaar en benaderbaar. Het betekent dat de dragers van het bandje open staan om naar jou te luisteren! Hoe fijn zou het zijn als veel mensen dit bandje zouden kopen en we samen laten zien dat het echt afgelopen moet zijn! Het echte sta op tegen pesten!


Terug naar het overzicht