Nieuws

Hier treft u de laatste nieuwtjes van Mariska aan.

Mariska van Kolck gefopt bij Welkom bij de Kamaras
Aurelia op 02-09-2013 16:04

De BN’ers die deel hebben genomen aan het nieuwe SBS-programma Welkom bij de Kamara’sn zijn flink beetgenomen. Ze verbleven drie weken in Namibië bij een Afrikaanse stam, maar wat ze niet wisten, was dat er ook een paar Nederlandse acteurs aan de stam waren toegevoegd.

In Welkom bij de Kamara’s is te zien hoe Christina Curry, Dick Jol, Irene Van Der Laar, Johannes Rypma, Dave Roelvink, Mariska van Kolck, Semmy Schilt, Sylvia Geersen en Janice te gast zijn bij een stam die normaal gesproken door het leven gaat als Damara. Voor het programma is die naam veranderd in de Kamara’s.

De BN’ers is gevraagd deel te nemen aan de gewoonten en rituelen van de Kamara’s. De gebruiken komen uit het leven van de echte stam: geiten hoeden, de dagelijkse voeding en de manier van slapen. De rituelen zijn echter allemaal verzonnen, wat vaak leidt tot bijzonder komische situaties. De kijker krijgt het verhaal te zien vanuit verschillende perspectieven: vanuit de BN’ers, vanuit de echte stam én vanuit de acteurs.

Adam Curry

Aan de ene kant hebben de deelnemers tijdens hun verblijf geleefd op de manier zoals de Damara-stam al eeuwenlang leeft in Noord-Namibië, aan de andere kant hebben de Nederlandse acteurs er met hun improvisatietalent voor gezorgd dat het avontuur nóg gedenkwaardiger wordt dan van tevoren gedacht. SBS6 noemt het de grootste ‘open camera’ grap op de Nederlandse televisie.

Dat niet iedereen kan lachen om de grap, blijkt wel uit de reactie van Adam Curry, vader van deelnemer Christina. “Op een gegeven moment gaat ze terug naar huis. Op het allerlaatste moment begint een deel van de Afrikaanse stam ineens Nederlands te praten en doen ze moderne kleren aan. Het waren acteurs, alles was nep geweest. Christina was er kapot van”, zegt hij in zijn online show No Agenda. “Als ik producent Reinout Oerlemans van Eyeworks tegenkom, sla ik hem twee blauwe ogen. Het is een lul.”

Welkom bij de Kamara’s is vanaf zaterdag 26 oktober elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij SBS6.

(Bron: SBS6)


Terug naar het overzicht